Перейти к главному содержимому

Що таке crossfit?

Що означає crossfit?

Функціональний тренінг crossfit називають спортом 21 століття. У перекладі з англійської crossfit буквально означає «форсований фітнес». Це швидкі тренування, які займають від 15 хвилин до години. За цей час можна дати організму максимальне силове навантаження та підкачати всі групи м'язів.

Що таке тренування crossfit у фітнесі та що в них входить? Тренування складається із трьох частин. Перша – це кардіонавантаження: стрибки зі скакалкою, біг, заняття на тренажерах. Друга частина – силові навантаження з власною вагою. Це будь-якого роду віджимання, підтягування, планка, лазіння канатом. Нарешті, третина тренування - це вейтліфтинг, тобто вправи з невеликим обтяженням, наприклад, штангою чи гирями.

Crossfit робить сильнішими всі групи м'язів, завдяки чому вже через кілька місяців у спортсмена формується приємний м'язовий рельєф. Тренування корисні для гнучкості, координації та витривалості.

Відмінність методики crossfit від звичайних тренувань у тренажерному залі полягає у великій різноманітності підходів. Щодня тренер дає новий набір вправ та умови для їх виконання, що дозволяє не нудьгувати.

Що таке WOD у crossfit?

WOD означає "work of the day", тобто щоденне завдання, яке спортсмен має виконати сьогодні. Є кілька видів тренувань.

  • AFAP - "as fast as possible", тобто тренування в максимально можливому темпі. У такому разі обсяг тренування та кількість раундів незмінні, а швидкість – чим вища, тим краще.
  • AMRAP - "as many rounds as possible". На цей вид тренування дається обмежений час, наприклад, 20 хвилин і певний комплекс вправ. За цей період потрібно повністю виконати комплекс максимальну кількість разів.
  • AMPERS - "as many reps as possible". Завдання - зробити якнайбільше повторів за певну кількість часу. На відміну від AMRAP, у разі дається лише одне вправу, а чи не кілька.
  • EMOM - "every minute on minute". Це тренування-хвилинка. Тренер дає завдання, яке потрібно виконувати щохвилини. Можна працювати у своєму темпі, головне – щохвилини починати з початку.

Нова вправа щодня - це цікавий спосіб гейміфікації, який привносить різноманітність у тренування і робить їх більш змагальними: завжди хочеться досягти більшого результату, ніж минулого разу. Crossfit – спорт, в якому не буває нудно.

Яке обладнання потрібне для crossfit?

На базовому рівні для crossfit-тренувань може бути достатньо дисків та грифу. Але щоб досягти серйозних результатів, потрібні хороші тренажери. Один із найважливіших у цьому виді фітнесу – велотренажер. Він опрацьовує, в першу чергу, нижню частину тіла - від сідниць до литок, і дає хороше кардіонавантаження.

Ще один потужний спосіб накачатися – гребний тренажер. Під час веслування активно працює все тіло, а не лише руки. Веслування покращує витривалість і силу. Плюс до всього збільшується частота серцевих скорочень, тобто до силового навантаження підключається ще й кардіо.

Гарне нове обладнання для crossfit коштує недешево. Є бюджетні азіатські аналоги, але їхня якість залишає бажати кращого, а частий ремонт фактично лише збільшує їхню вартість.

4GYM пропонує найкращі європейські тренажери прямо з Європи. Усі наші тренажери – відновлені. Це означає, що вони використовувалися в європейських фітнес-залах, але були списані, а їх зношені деталі замінені на нові. Такі тренажери фактично мають ту саму якість, що й нові, але коштують у 3-4 рази дешевше.

Ми пропонуємо продукцію лише найкращих європейських брендів: Assault, Concept 2, Matrix, TechnoGym, Woodway. На всі товари поширюється обслуговування як гарантійне, так і постгарантійне. Зв'яжіться з нашим менеджером, щоб дізнатися усі деталі.

Ці статті можуть бути вам цікаві
Б/В обладнання для домашнього тренажерного залу: вибираємо, порівнюємо, купуємо.
Читати далі
Види бігових доріжок
Читати далі
Велотренажери
Читати далі
Склад замовлення

Кошик порожній.

Контактні дані
Спосіб доставки
Спосіб оплати
online оплата

Натискаючи кнопку нижче ви погоджуєтесь з' публічною угодою

Рекомендуємо робити оплату після погодження замовлення з менеджером!

Консультація

    Консультація

      Дізнатись детальніше

      Запросити розрахунок

      Спасибо!

      Наш менеджер свяжется с Вами в ближайшее время.

      Спасибо!

      Ваш отзыв отправлен на модерацию.

      Дякуємо за замовлення!

      Дочекайтеся дзвінка нашого менеджера або дізнайтесь статус замовлення за номерами телефонів:

      (050) 368 15 95(096) 501 72 90

      Ошибка

      Произошла ошибка при отправке. Перезагрузите страницу и попробуйте отправить еще раз.